2019.05.10
A Berker 100 éves, az igényes kapcsolócsalád 1919 óta a piacon

Az igényes kapcsolócsalád 1919 óta a piacon

A Berker 100 éves fennállása óta, a legfontosabb szempontot tartották mindig szem előtt, ami nem más, mint hogy az ügyfelek elégedettek legyenek. Ezt a koncepciót hűen megőrizték, hiszen a Berker 100 éves töretlen tündöklése is ezt bizonyítja. A német Berker cég által megálmodott kapcsolócsalád az egész világon elterjedt, hiszen a minőségre, a precíz tervezésre és az innovációt is szem előtt tartva, fejlesztették folyamatosan a termékeiket.

A Berker 100 éves, tehát 1919 óta a legmagasabb minőségben szállítja az elektromos berendezéseket az egész világon. Termékei között megtalálhatóak a klasszikus kapcsolók, a legmodernebb designt követő kapcsolók és a mindenre kiterjedő intelligens épületirányítási rendszerek is. Termékeiket a legmagasabb színvonalon készítik, minőségi anyagokból, egyedi színekkel, és különleges funkciókkal ellátva. Garantálják a tökéletességet, hiszen a legszigorúbb minőség-ellenőrzésen esik át minden egyes termékük.

A Berker 100 éves múltra visszatekintő története


A BERKER 100 ÉVES, AZ IGÉNYES KAPCSOLÓCSALÁD 1919 ÓTA A PIACON


Nézzük meg, hogy honnan is indult ez a történet és milyen fontosabb állomásai voltak? Kik és hogyan építették fel lépésről-lépésre ezt a sikersztorit?

1919. 08. 01.
Hugo és Robert Berker testvérek, Gebr. Berker néven, körülbelül 40 négyzetméteren, egy elektronikai eszközöket készítő, speciális gyárban kezdték el a kapcsolók és aljzatok gyártását.

1921
Két évvel később a gyártott termékeik iránt, annyira megnövekedett a kereslet, hogy elkerülhetetlenné vált, hogy a gyártást egy nagyobb helyiségben kell folytatni.

1929
Mindössze 10 éves fennállásuk után Robert és Hugo Berker testvérek megnyitják saját új gyárukat, Schalksmühle-ben, amelyet a következő években folyamatosan bővítenek.

1939
A Schalksmühle helyszínen, már olyan szinten megnövekedett a kereslet, hogy az igények kiszolgálására, újabb személyzetre volt szükség. Ezért Ottfingenben egy újabb gyártásra alkalmas telepet hoztak létre.

1959
Az Ottfingen telephelyén a tartósan megnövekedett termelési és kapacitási szűk keresztmetszetek, egy újabb fióktelep létrehozásához vezetnek Friesenhagenban.

1960 -1972
Megindul a gyártás Herne-ben a Schalksmühle számára

1970
Megalakul az INSTA Elektro GmbH cégcsoport, Berker, Gira, Jung részvényeseivel.
Már kiterjed a gyártás, az összes elektronikai termék fejlesztésére és gyártására dimmerekből, transzformátorokból, monitorokból, a KNX épületrendszer vezérléséig.

1980
Az Ottfingenben található központi raktár bővítésére kerül sor.
A bővítés során létrejön a nagyobb központi raktár, összekapcsolt szállítási részleggel immár 2100 négyzetméteren. Innen 16 regionális fuvarozó cég szállítja egész Németországban a termékeket és a világ minden tájáról folyamatosan érkeznek ügyfelek. Több mint 53 hazai és külföldi ügynökséggel dolgoznak már együtt.

1988
A központi raktár újabb 1000m²-rel megújjul és egy automatikus gyártást kiszolgáló raktár építése is megkezdődik

1990
Amikor 1990-ben megalapították az EIBA-t, a Berker a Siemens, Jung, Merten és a Gira cég voltak az öt alapító tagjai

1991
Schalksmühleben gyártási helyszín is 3 további, összesen 2120 nm-es területtel növekszik.

1994
A teljes termelés 30% -át Ottfingenbe helyezik át. Létrejön egy 24 051 m²-es bővítés és megépül a KNX képzési központ.

1995
Berker keletre megy: leányvállalatot alapít Poznanban, Lengyelországban

2000
A vállalat átalakítása: modern menedzsment módszerek bevezetése (TQM, munkavállalói támogatási programok), új márka pozicionálása.

2005
Nemzetközi terjeszkedés. Újabb leányvállalatok létrehozása Európában és Ázsiában.

2007
Átveszi Raumcomputer AG céget, akik az internetes épületautomatizálás technológiai vezetője.

2010
A Hager Csoport tagja lesz.

2012/2013
Megnyílik Ottfingen képzési központja. Az oktatóközpont bővítésére kerül sor, bemutatóteremmel és új szeminárium termekkel.

2019
Berker Schalksmühle

Itt van a cég fő központja és fejlesztéseket végeznek a helyszínen.
Mintegy 250 alkalmazottat foglalkoztatnak itt.

Berker Ottfingen

Itt találhatóak a termelési területek, a logisztikai központ, ahol gyári szemináriumokra és gyári látogatásokra van lehetőség.
Körülbelül 450 alkalmazottat foglalkoztatnak a helyszínen napjainkban.

A Berker 100 éves sikersztori ezzel nem áll meg, folyamatosan azon dolgoznak, hogy az innovációval együtt haladva, a Berker kapcsolók és rendszerek segítségével, az egész világon, szebb és kényelmesebb otthonokat teremtsenek.

berker-knx-epuletvezerles

Épületvezérlés KNX rendszerrel

Berker kapcsolók

Berker kapcsolók

Berker manufaktúra

Berker manufaktúra

Magyarországi képviselő

http://www.elektro-kamleithner.hu/

Történetek a Berker világából

2019.07.03
A Berker Q7 kapcsolócsalád


Milyen gyorsan lehet megjeleníteni egy szobában az egyéniséget? A Q.7 segítségével azonnal

Olvasom tovább →

2019.05.21
100 éves a Bauhaus építészeti stílus

100 éves a Bauhaus építészeti stílus
100 éves a Bauhaus építészeti stílus és ez a szál, erősen összefonódik a Berker manufaktúrával, hiszen mindketten idén ünneplik a 100. évfordulójukat. A Bauhaus alapítója Walter Gropius építész, pedig már a kezdetektől a kifinomult Berker kapcsolókat használta munkáinál és megtervezett épületeinél. 1919. áprilisában Walter Gropius, megalapította az egyik legbefolyásosabb építészeti és művészeti iskolát, a Bauhaus-t Németországban.

Olvasom tovább →

Kapcsolat

Elektro-Kamleithner Kft.


A Berker.hu üzemeltetője az Elektro-Kamleithner Kft.
H-1195, Budapest, Jókai u. 32 fsz. 4
T: +(36) 1 420 75 45

Nyitva tartás
H-P: 08:00-16:30
Ez egy iroda. Előzetes időpont egyeztetés szükséges
Email
info@berker.hu
Kövessen minket!