Augustin Hotel, München, Németország

A müncheni Theresienhöhe nagy múltú múzeumaival, a pazarul felújított Régi Kongresszusi Központjával és az Edith Haberland-Wagner Alapítvány székházával kétségkívül a város építészeti szempontból egyik legvonzóbb helyszíne. Itt található a fiatalokat és családokat célzó design hotel, az Augustin is, amely 2019-ben nyitotta meg kapuit, 46 szobával és 208 ággyal.

A szállodára fényes jövő vár a fenntartható megközelítésének köszönhetően. Már az építkezésnél felhasznált anyagokat is helyi forrásból szerezték be és az áramellátást a levegőből és a föld alól biztosítják. A kombinált hő- és villamosközpontot a Hager rendszerek irányítják, és Berker megoldásokkal kapcsolódnak a szobákhoz – az áramelosztó rendszer infrastruktúrájától az emeleti elosztótáblákon keresztül a helyiségekben lévő aljzatokig, érintővezérlőkig és kapcsolókig.

Az Augustin Hotel egy modern épület, lenyűgöző homlokzattal, fényes réz burkolatelemekkel, időtlen, fiatalosan modern belsőépítészeti kialakítással, amely harmonikusan illeszkedik a városi környezetbe. Ugyanakkor az épületnek illeszkednie kellett az Alapítvány filozófiájához is: csendesnek, időtállónak és a divattrendektől függetlennek kellett lennie.  A tervezéssel megbízott röhrnbachi Nigl + Mader tervezőiroda hozta be a képbe a Berker kapcsolócsaládjait. Az épülethez optimálisan illeszkedő Berker megoldások és a Berker Q.3 kapcsolók és aljzatok mellett döntöttek, melyek téglalap alakú kereteivel tökéletes szinkronban vannak az épület felépítésével és időtlen egyszerűségével.

Funkciójukat tekintve a Berker kapcsolócsaládjának elemei egyaránt biztosítják a 230 V-os és az USB-töltős aljzatokat. Olyan praktikus megoldásokra is lehetőség volt, mint például az okostelefonok, laptopok vagy táblagépek zárható szekrénybe integrált töltési lehetősége, külön finomságot adva a szobának.

Az összes szobában Berker Touch érintővezérlőt használnak, amely egy központi vezérlőegységet biztosít a szállóvendégek számára az egyéni hőmérséklet-szabályozáshoz, valamint a redőnyök mozgatásához. Emellett a vendégek különösen kedvelik a szobához illeszkedő digitális megjelenését is, amelyet a letisztult formavilág jellemez. A Berker Touch érintővezérlői szintén nagyon praktikusnak és ideális megoldásnak bizonyultak abból a szempontból, hogy a kijelző szövege hat különböző nyelv közül választható, amely szintén döntő szempont volt egy olyan szállodánál, ahol magas a nemzetközi vendégek aránya. Az érintőképernyővel történő vezérlés és a különböző nyelvek beállítási lehetősége megkönnyíti a helyiségvezérlő kezelését, és kellemes, otthonos légkört teremt.