Bairro Alto Hotel, Lisszabon, Portugália

A Bairro Alto Hotel egy 18. századi épület rehabilitációjának eredménye, ami egykor az emblematikus Hotel de l’Europe Hostel helyszíne volt. Lisszabon legfontosabb bevásárló- és kulturális negyedében, a Chiado szívében található.

Ez a szálloda a “The Leading Hotels of the World” tagja és 5 csillagos Boutique Hotel koncepciójával úttörő szerepet játszik Portugáliában. A szálloda 87 szobával és 22 lakosztállyal, 3 konferenciateremmel, 1 előadóteremmel, wellness és fitness központtal, étteremmel, bárral és kávézóval várja vendégeit.

A szállodába Berker szerelvényeket választottak és KNX épületirányítási rendszert építettek ki, amely vezérli a világítást, a redőnyöket és a légkondicionáló berendezést. A vendégszobákban a Berker 1930-as sorozatot használták, amely a KNX-rendszerrel kompatibilis. A helyiségszabályozáshoz a Berker TS sorozatot alkalmazták, szintén a KNX-hez csatlakoztatva. A recepcióra, a bárba és a közös helyiségekbe a Bauhaus ihlette Berker Glass sorozatot választotta az építész, Souto Moura.

Projekt: Bairro Alto Hotel

Helyszín: Lisszabon, Portugália

Termékek és megoldások:
Berker szerelvények
KNX épületirányítási rendszer
Berker 1930-as sorozat
Berker TS-sorozat
Berker Glass sorozat