Legénylakás kilátással, Prága, Csehország

Ez a 160 m²-es lakás egy újonnan felújított történelmi épületben található Prága Smíchov kerületében. A lakás szokatlanul magas belmagassággal rendelkezik és csodálatos kilátás nyílik belőle a Moldva folyóra, amely az ország leghosszabb folyója. A befektető célja az volt, hogy egy két hálószobás lenyűgöző teret hozzon létre, alkalmi tartózkodásra.

A tulajdonos a GIGA-Line Studio belsőépítészére, Zuzana Tomčíková bízta a kiváló minőségű és eredeti bútorok kiválasztását. Köszönhetően Zuzana körültekintő hozzáállásának a szín- és anyagválasztás terén, a lakás harmóniát sugároz, és teljesen nyilvánvaló, hogy a legkisebb részleteket is gondosan kidolgozták. Ennek eredménye az is, hogy a lakás egyedi tervezésű villanykapcsolókkal lett felszerelve, amelyek tökéletes összhangban vannak a lakás hangulatával. A lámpák, a bútorok, az ajtók és a Berker 1930 Softtouch kapcsolók mind a Monobrand portfóliójából származnak.

Zuzana Tomčíková tervezési folyamatához kapcsolódva a tulajdonos több saját ötlettel is előállt a belsőépítészettel kapcsolatban. A „legénylakás” kialakításánál kiváló minőségű, időtlen anyagokat használtak, főként visszafogott tónusú hideg színekkel, amelyeket természetes fával kombináltak, hogy a belső tér dinamikus és hangulatos legyen. Az összes belső elem anyagának, színének és kialakításának megválasztása újabb és magasabb szintre emelte a belső tér színvonalát.

A Berker Serie 1930 Softtouch retró forgókapcsolói, jellegzetes bársonyos matt felületükkel az egész lakásban megtalálhatók. Ezek a különleges kapcsolók manufaktúrás, egyedi gyártásban készültek, megjelenésüket és kialakításukat az ügyféligényekhez igazítva. A manufaktúrás gyártás egyedi munkára épül, lehetővé téve szinte bármely követelmény teljesítését, legyen szó akár különleges anyagokról, akár a keretek szokatlan felületkezeléséről. Manufaktúrás kapcsolók készülhetnek például nemesfémekből, farmerből, bőrből, betonból, vagy akár Swarovski kristályokkal is beboríthatják őket! Emellett gyakran kérik ikonok, piktogramok vagy rövid szövegek nyomtatását is a keretekre, amelyek megkönnyítik a világítás vezérlését.

Ebben a lakásban a Berker Serie 1930 kapcsolók speciális kivitelben készültek, selymesen simává téve a fekete bakelit kapcsolók felületét. Ezért a kapcsolók nemcsak a szemet gyönyörködtetik, hanem az érintésük is örömet okoz a mindennapi használat során.

A belsőépítészeti kialakítást az „Év enteriőrje” díjra jelölték, a „Magán belső tér – Rekonstrukció” kategóriában, ezzel kategóriájában a döntőbe került. Kár is lenne tagadni, ez az „legénylakás” abszolút győztes kategória!